Z radością informujemy, że podjęliśmy współpracę z Wojciechem Modestem Amaro, jednym z najbardziej znanych i cenionych szefów kuchni w Polsce. W ramach tego ciekawego projektu dostarczyliśmy naszą szklarnię, model R308XH Blackline, do jego gospodarstwa pod Warszawą – Forgotten Fields Farm. Misją Modesta Amaro na farmie jest przywracanie sezonowości w kuchni i promowanie autonomicznej, przydomowej produkcji żywności, a są to wartości, które i nam są bliskie.
Jak Szklarnie z Runowa wspierają ideę Wojciecha Modesta Amaro?
Chef Amaro, który zamienił medialną karierę na rzecz życia na wsi, tworzy miejsce, w którym łączy pasję do gotowania z troską o środowisko i przyszłe pokolenia. W tym urokliwym miejscu, w pradolinie Wisły, wśród sadów i pól i winnicy, będących częścią Forgotten Fields Farm, Wojciech Modest Amaro wraz z rodziną wraca do korzeni, uprawiając warzywa i zioła, które trafiają na stół podczas autorskich kolacji. Zbudowana przez nas Szklarnia z Runowa stała się istotnym elementem tego przedsięwzięcia. Dzięki niej rośliny rosną szybciej i są chronione przed niesprzyjającymi warunkami atmosferycznymi oraz szkodnikami. Jesteśmy szczęśliwi, że możemy wspierać tak szefa Amaro w jego dążeniu do zapewniania gościom potraw opartych na zdrowych, świeżych, sezonowych składnikach.
Współpraca z Wojciechem Modestem Amaro utwierdziła nas w przekonaniu, że Szklarnie z Runowa sprawdzą się również w sektorze gastronomicznym i HoReCa. Zagospodarowanie własnej szklarni pozwala szefom kuchni na kreatywne eksperymentowanie z menu, tworzenie potraw opartych na najlepszej jakości produktach. Przykuchenna szklarnia to nie tylko inwestycja w infrastrukturę, ale przede wszystkim w wizerunek marki: najwyższej jakości produkt wyprodukowany bez negatywnego śladu środowiskowego.
Wspólna pasja do sezonowych upraw
Podjęcie współpracy z Wojciechem Modestem Amaro to dla nas nie tylko radość, ale także potwierdzenie, że nasze szklarnie idealnie pełnią swoje funkcje użytkowe. Dostrzegamy, jak ważna w dzisiejszych czasach jest idea sezonowości w kuchni, dlatego nasze szklarnie są zaprojektowane tak, by umożliwiały całoroczne uprawy, niezależnie od kaprysów pogody. Szklarnia R308XH Blackline, którą dostarczyliśmy do Forgotten Fields Farm, to model stworzony z myślą o takich właśnie wyzwaniach – trwała, estetyczna i funkcjonalna, i, co ważne w przypadku Modesta (198cm wzrostu) także wyższa niż standardowe modele, w szczycie ma aż 2,83 m wysokości. Dzięki naszej szklarni Amaro może komfortowo uprawiać warzywa i zioła w sposób, który niweluje ślad węglowy i wodny, a my liczymy, że pomysł ten spodoba się innym amatorom i profesjonalistom gotowania.
Szklarnie z Runowa model R308XH Blackline
Wybór Agnieszki i Modest Amaro – model R308XH Blackline od Szklarni z Runowa to trwała i wytrzymała konstrukcja, wsparta na eleganckich, czarnych profilach aluminiowych, które są w pełnie odporne na korozję. Wysokie, proste ściany i dwuspadowy dach zapewniają dużą przestrzeń użytkową oraz optymalne warunki do wzrostu roślin. Powierzchnia całkowita szklarni to ponad 18 m². Dodatkowo, wbudowaliśmy dwa uchylne okna dachowe, które zapewniają automatyczną wentylację. Nasze bezprzewodowe automaty działają wyłącznie pod wpływem zmian temperatury! Ściany z bezpiecznego szkła hartowanego o grubości 4 mm dają roślinom idealne warunki do rozwoju praktycznie przez cały rok.
W naszej ofercie posiadamy również inne modele szklarni, zarówno większe, jak i mniejsze od modelu R308XH Blackline. Szklarnie z Runowa wytrzymują wszelkie warunki pogodowe: silne wiatry, opady śniegu i intensywne promieniowanie słoneczne. Profile aluminiowe są malowane proszkowo, co dodatkowo zabezpiecza je przed starzeniem i zapewnia trwałość konstrukcji na pokolenia. Dodatkowo, można samemu wybrać ich kolor spośród proponowanych opcji. Zachęcamy do zapoznania się z naszym katalogiem produktowym i dostępnymi modelami szklarni.
Zapraszamy również do śledzenia efektów naszej współpracy z Chefem Amaro. Wspólnie promujemy zdrowe, świadome i zrównoważone odżywianie, oparte na najbardziej lokalnych produktach. Gwarantujemy także, że własne uprawy to nie tylko większa świadomość tego, co trafia na nasze talerze, ale również ogromna satysfakcja z każdego uzyskanego plonu.